Școala Gimnazială nr. 16 din Timișoara este implicată în două proiecte Erasmus+

Profesori din Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia și Polonia vor participa în perioada 11-15 februarie 2019, la Școala Gimnazială nr. 16 Take Ionescu din Timișoara,  la  prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul  The right of education of refugees and a little empathy (Dreptul la educație al refugiaților).

Școala este implicată, pentru următorii doi ani, în două proiecte Erasmus+ de parteneriat școlar strategic. Obiectivele acestui proiect sunt definite de următoarele teme:  Integrarea copiilor refugiați în școală; Ce valori culturale și democratice cultivăm? Care sunt riscurile și cum putem să le prevenim? Ce metode și mijloace didactice folosim?

Această primă întâlnire de proiect își propune să identifice problemele scpecifice fiecărei țări privind integrarea refugiaților în școală și în societate, să planifice activitățile și responsabilitățile fiecărui partener. Profesori din Grecia și Turcia (inițiatorul și coordonatorul proiectului) vor susține lecții în limba maternă pentru elevii școlii din Timișoara, care astfel se vor confrunta, pentru o oră, cu situația elevului refugiat, integrat într-o altă limbă și cultură.