Restricții pentru traficul greu în județele din vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, 10 august 2017, vor fi impuse restricţii de circulaţie pentru traficul greu în judeţele  Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, având în vedere avertizarea cu cod portocaliu de caniculă emisă de  Administrația Națională de Meteorologie.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis printr-un comunicat că, în intervalul orar 13:00-19:00, vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă totală mai mare de 30 de tone pe drumurile naţionale şi autostrăzile din cele şase judeţe din vestul ţării.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări.

Sunt exceptate de la această restricţie cele care transportă persoane,  animale vii şi produse perisabile de origine animală şi vegetală sau vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră.