Primul film despre fenomenul Pitești, Între Chin și Amin, ajunge la Timișoara

După proiecțiile de gală din mai multe orașe, filmul lui Toma Enache, Între Chin și Amin, ajunge la Timișoara, luni, 14 octombrie 2019, ora 19:00, la Filarmonica Banatul. Alături de regizor, vor fi prezenți și actorii Constantin Cotimanis, Kira Hagi, Ana Pârvu, Vali V. Popescu și Ailioaiei Alin. Intrarea la eveniment este liberă, iar invitațiile se găsesc la casieria filarmonicii.

Proaspăt selectat la Florence Film Awards, Buenos Aires International Film Festival, International Sound&Film Music Festival din Croația și prezent la Astra Film Festival 2019,  Între Chin și Amin aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din pușcăriile comuniste.

Între Chin şi Amin este un tribut adus celor care au cunoscut suferința. Poveştile uluitoare de viaţă şi de rezistenţă ale unor oameni fantastici, poveşti care au luat naştere în perioada reeducării, m-au determinat să fac acest film. Am simţit că rezistenţa şi tăria de caracter ale acestor oameni trebuiau mărturisite şi într-un film. Nimic legat de acest subiect nu e uşor. Chiar şi să asculţi adevărul despre ce s-a întâmplat acolo e greu şi dureros. Chinurile şi torturile la care au fost supuşi acei oameni sunt de neimaginat iar transpunerea lor într-un film artistic nu poate fi nici ea uşoară. Am considerat că este de datoria noastră să povestim lumii, atât cât putem noi, despre aceste adevăruri dureroase, despre suferințele îndurate de acești superoameni, despre puterea lor de a răbda, și în final, de a ierta,” declară Toma Enache.

Între chin și Amin este realizat din fonduri private și orice intenție de a sprijini drumul lui prin țară este bine-venită. Donațiile se pot face pe site-ul www.lasteaua.ro, la secțiunea donații.

Proiecția este adusă la Timișoara cu sprijinul Primăriei Timișoara și al Casei de Cultură.