Prima ediţie “Timișoara Design Days”

Cele mai creative și originale produse de design de obiect, vestimentar, accesorii, mobilier și ilustrații din Timișoara, Cluj, Arad, Iași, Sibiu și București sunt prezentate în acest sfârșit de săptâmână, la Timișoara Design Days.

Între 9 şi 11 noiembrie are loc primul eveniment de design românesc din Timişoara, care reuneşte peste 50 designeri din ţară. Prima ediţie a Timişoara Design Days se desfăşoară sub conceptul „Matching Design”. Scopul evenimentului este de a deschide un dialog nonverbal între creaţiile designerilor autohtoni. Produsele vor fi expuse în perechi sau grupuri, alăturând produse de la diferiţi designeri pentru a evidenţia noi abordări estetice şi funcţionale ale designului, dar şi relaţia dintre diferiţii designeri folosind obiectele create de ei ca modalitate de comunicare a ideilor.

Timp de trei zile o parte a Bastionului “Theresia” se va transforma într-un spațiu expozițional pentru designul românesc. Expoziţii, workshopuri și un fashion show inedit se regăsesc pe programul din acest weekend. “Design Thinking”; “Designul de interior – utilitate si necesitate”; sau “Turn Design into Business” sunt doar câteva dintre subiectele discuţiilor şi ale workshopurilor din cadrul Timişoara Design Days.

Momentul inedit al evenimentului va fi „Timişoara Fashion Show“ – o prezentare de modă şi un spectacol de dans contemporan, pus în scenă de compania Unfold Motion. Astfel, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 19, Mansarda Bastionului se va transforma într-o scenă pentru cei nouă dansatori Unfold Motion, care vor îmbrăca creațiile designerilor vestimentari.

Programul complet Timisoara Design Days 2018 se găseşte pe https://www.facebook.com/timisoaradesigndays.

  • Proiectul Timișoara Design Days 2018 este organizat de Asociația Noi ReCreăm în parteneriat cu Cluj Design Days și  finanţat prin programul „În stare de bine“ (instaredebine.ro).