Polițiștii rutieri au acționat pe autostrăzi pentru prevenirea accidentelor și asigurarea fluenței traficului

În perioada 12-13 septembrie 2020, polițiști rutieri au acționat pe autostrăzi pentru prevenirea accidentelor și asigurarea fluenței traficului. Pe parcursul celor două zile, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au depistat 248 de șoferi care au depășit limita legală de viteză, iar în 74 de cazuri au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, polițiștii au depistat 5 persoane care nu foloseau centura de siguranță, 2 autoturisme care prezentau defecțiuni tehnice, iar câte o sancțiune a fost aplicată pentru oprire neregulamentară pe banda de urgență, folosirea incorectă a luminilor și lipsa sistemului de retenție pentru copii.

Totodată, pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii care acționează pe autostrăzi au reținut 2 certificate de înmatriculare.

Poliția Română reamintește că depășirea limitelor de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.