O mașină dotată cu camere de filmat va verifica dacă timișorenii își achită parcarea

Primăria Municipiului Timișoara, prin TimPark, a achiziționat un sistem mobil de verificare a parcărilor din oraș. Sistemul include un vehicul cu două camere de detectare automată a numerelor de înmatriculare, care transmit date în timp real către echipele de pe teren și către o bază de date centrală. Sistemul va eficientiza funcționalitatea serviciului public de parcare din Timișoara și va descuraja parcarea fără plată.

„În Timișoara vrem ca regulile să fie respectate. Implementăm, începând de luni, un nou sistem mobil de control al parcării. Avem toate intențiile să automatizăm și digitalizăm modul în care se fac aceste verificări. Vrem să creștem sistemul de parcare în Timișoara, fără a crește în mod direct proporțional și numărul angajaților și câtă vreme vom rămâne blocați într-un sistem de verificare manuală a parcării, e foarte clar că vom fi ineficienți. Toate parcările care sunt reglementate prin TimPark sunt introduse într-o hartă digitală, avem o locație exactă a fiecărei parcări și pe măsură ce noua mașină le străbate, verifică fiecare vehicul parcat, număr de înmatriculare, tipul de abonament și dacă și-a plătit sau nu abonamentul”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Sistemul mobil face parte dintr-un proiect pilot al TimPark pentru eficientizarea serviciilor publice, creșterea nivelului de respectare a regulilor de parcare din Timișoara, precum și digitalizarea serviciilor publice.

Sistemul mobil de verificare a plății locurilor de parcare este o achiziție realizată de Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara, respectiv achiziționarea unui autovehicul Dacia Logan (contract în valoare de 70.000 lei cu TVA) și a unui sistem de camere ALPR – automatic license plate recognition (contract în valoare de 45.000 lei cu TVA).

Foto: PMT