Lucrări de modernizare la una dintre clădirile Spitalului Clinic CF Timișoara

Au ]nceput lucrările de refacere și modernizare la clădirea ce adăpostește secțiile de Oftalmologie și ORL. Imobilul, amplasat în curtea Spitalului Clinic CF Timișoara, a fost construit în urmă cu mai bine de 100 de ani. Ultimele intervenții majore s-au făcut acum câțiva zeci de ani. Subsolul clădirii era într-o avansată stare de degradare din cauza umezelii produse de infiltrațiile de apă, iar în ceea ce privește acoperișul clădirii, exista în permanență riscul ca un vânt mai puternic să smulgă țiglele și să le arunce în stradă. Într-o primă etapă, urmează să fie reamenajate subsolul, demisolul și să fie reparat acoperișul.

Vorbim de o clădire foarte veche în care nu s-a investit de ani buni. Imobilul a aparținut Primăriei Timișoara până acum un an, când l-am obținut în urma unei hotărâri de Consiliu Local. Realizarea documentației, a proiectului, licitațiile pentru desemnarea constructorului s-au întins pe parcursului unui an. Nu demult s-a semnat contractul și imediat constructorul s-a apucat de lucru. Până acum avansează foarte bine și, dacă își menține ritmul, până la începutul anului viitor lucrarea va fi finalizată”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timișoara.

Lucrările de reparații și modernizări se realizează cu bani de la bugetul de stat. Fondurile alocate sunt de peste 750.000 de lei.