Localităţi de graniţă din Timiș cu risc potenţial de intrare în roaming involuntar

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a actualizat lista localităţilor de graniţă cu risc potenţial de intrare în roaming involuntar. În Timiș sunt aproape 40 de localități aflate în această situație, scrie debanat.ro.

Roaming-ul involuntar poate apărea în localităţile de graniţă de pe teritoriul țării noastre dacă utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a rețelei. Veți fi facturați pentru serviciile utilizate la tarife de roaming, iar dacă este vorba despre ţări care nu sunt membre UE, cum este cazul Serbiei, costurile vor fi însemnate. Lista completă a localităților de graniță cu astfel de probleme poate fi consultată pe site-ul ANCOM, www.ancom.org.ro.

Pentru a evita roaming-ul involuntar trebuie să selectați manual rețeaua; să solicitați operatorului să vă activeze serviciul de roaming numai la cerere și să verificați la ce rețea sunt conectate telefonul sau tableta înainte de a le utiliza, în cazul în care selectarea rețelei rămâne pe modul automat, conform ANCOM.