La Timișoara continuă lucrările de dezinsecție

Primăria Timişoara continuă lucrările de dezinsecţie pe domeniul public al urbei pentru prevenirea apariţiei virusului Zika. Precipitaţiile abundente şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au dus la înmulţirea insectelor. Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională de Biocide şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. În timpul acţiunilor de dezinsecție, reprezentanții primăriei îi sfătuiesc pe timișoreni ca, seara între orele 21:30-23:30, să evite traversarea parcurilor sau scuarurilor.

Acţiunea va continua cu parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile canalului Bega, întreaga zonă centrală, urmând apoi a fi executate în toate cartierele oraşului. Municipiul Timişoara a fost împărţit în șase sectoare, trei la nord de canalul Bega şi trei la sud.

Recomandăm tuturor instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei. În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiut fiind faptul că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată, mai punctează reprezentanții primăriei.