ISWinT 2019, sub patronajul Guvernului și al UNESCO

Ediția 2019 a festivalului ISWinT (International Student Week in Timișoara), organizat de Liga AC, se bucură de onoarea de a se afla simultan sub patronajul Guvernului și sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Prin patronaj, cele 2 instituții atestă importanța acestui eveniment ce abordează teme educaționale și culturale în rândul tinerilor.

După numărul record de 866 de înscriși din 114 țări și o selecție foarte riguroasă a participanților, Timișoara va deveni, în perioada 22 iulie – 2 august 2019, un centru al interculturalității în România, peste 400 de tineri din toată lumea fiind acceptați și invitați de organizatori.

Prin tema ediției de anul acesta, „Learn today, change tomorrow!” („Învață azi, schimbă ziua de mâine!”), organizatorii invită studenții să ia parte la unul dintre cele 8 ateliere de educație non-formală propuse pentru a dezbate idei, a schimba impresii și a descoperi instrumente de implicare activă în comunitate.

Pe lângă atelierele educaționale, studenții internaționali vor participa și la o serie de activități care vor pune în lumină teme precum incluziunea socială, educația sau drepturile omului. ISWinT contribuie și la agenda culturală a viitoarei Capitale Culturale Europene printr-o serie de activități deschise publicului Timișorean.

 

Foto: UPT