Începe campania de curățenie de toamnă din acest an

Retim Timișoara va organiza, în perioada 23 octombrie – 10 noiembrie 2017, curăţenia generală de toamnă. Campania se va desfăşura după cum urmează: 23-29 octombrie în zona situată la nord de canalul Bega; 30 octombrie – 10 noiembrie în zona situată la sud de canalul Bega.

În cadrul acţiunii se colectează doar obiecte de uz casnic şi gospodăresc, deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, dar și deșeuri de echipamemnte electrice și electronice, transmite Retim. Deșeurile vegetale provenite din corecţia ramurilor trebuie tăiate la dimensiuni de un metru lungime şi legate în snopi pentru a facilita colectarea mai rapidă.

Nu se colectează: deşeuri din lucrări de construcții și amenajări interioare (moloz, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte etc.); deşeuri rezultate din curăţarea pivniţelor şi a podurilor; deșeuri periculoase (baterii auto, uleiuri uzate, baterii, neoane, becuri etc.); deșeuri spitalicești (seringi, medicamente etc.); deșeuri chimice (lacuri, vopsele etc.); sticlă de geam, ambalaje de sticlă. Deşeurile de ambalaje de sticlă (nu şi sticlă de geam spartă) se depun în recipientele tip clopot, special destinate acestui scop, care sunt amplasate în oraş, mai spune Retim.

Deșeurile se depun în ordine, la limita carosabilului, fără a împiedica circulaţia, cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea pe zone şi cartiere.

Programul poate fi consultat pe www.retim.ro.