Horia Colibășanu a ajuns la 4700m la tabăra de bază a muntelui Dhaulagiri

Horia Colibășanu, Marius Gane și Peter Hamor, trei sportivi de performanță care și-au propus pentru anul acesta un proiect ambițios în Himalaya, au depășit jumătatea distanței spre vârful Dhaulagiri 8.167m. Horia Colibășanu și echipa sa de expediție au ajuns în tabăra japoneză a muntelui Dhaulagiri, cea care le va servi în următoarele săptămâni ca tabără de bază. După șase zile de trekking, cei trei alpiniști se vor odihni, își vor aștepta echipamentul, urmând să înceapă ascensiunea spre taberele superioare intermediare.

Conform planului de expediție, cei trei mai au aproximativ o lună până la fereastra de vârf, momentul în care vremea le va permite să urce spre vârful Dhaulagiri.

Horia, Marius și Peter vor urca pe o rută nouă, pe coasta nord-vestică a muntelui Dhaulagiri, fără oxigen suplimentar și ajutorul șerpașilor. Sportivii au planificat întoarcerea în țară la începutul lunii iunie 2019.

Expediția poate fi urmărită pe www.horiacolibasanuhimalaya.ro , pe pagina de Facebook Horia Colibășanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.

În 2019, are loc cea de-a 21a expediție internațională a lui Colibășanu şi cea de-a 16-a în Himalaya.