Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, împreună cu Inspectoratului Școlar Județean Timiș, organizează în perioada 10 -12 noiembrie 2022, ediția a XX-a a FestivaluluiZilele Școlii Muzicale Timișorene. Evenimentul, care sărbătorește școala vocațională de profil artistic, se va desfășura în Sala „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu”.

Spectacolul artistic de debut este joi, 10 noiembrie, de la ora 17, pe scenă urcând corul mixt și corul pe voci egale al liceului, condus de prof. dr. Maria Gyuris. Urmează câteva momente de artă dramatică și coregrafică, atât dans clasic, cât și contemporan. Programul primei zile continuă cu un moment folcloric vocal-instrumental susținut de elevii care studiază muzica vocal-tradițională românească, conduși fiind de prof. Rodica Canțâr. Seara se va încheia cu programul orchestrei simfonice a claselor IX-XII, dirijor prof.drd. Andreas Schein.

Zilele Școlii Muzicale Timișorene continuă vineri, 11 noiembrie, ora 17, în aceeași locație, cu un recital de muzică de cameră, iar sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 10, se va desfășura în format online Simpozionul Național „Cunoaștere și sensibilizare prin artă”.

Foto: Liceul de Artă „Ion Vidu”