Festivalul Internațional de Muzică Nouă Intrada se va numi odată cu ediția a IX-a Festivalul-concurs internațional Remus Georgescu. Misiunea acestuia rămâne în continuare aceea de a promova muzica contemporană, prin valorificarea artiștilor și compozițiilor actuale, păstrând totodată vie amintirea maestrului Remus Georgescu, cel care a condus atât orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara cât și instituția pentru mai mulți ani.        

În acest an, tema festivalului este „Ecouri”, inspirată după lucrarea omonimă a maestrului Remus Georgescu, și se va desfășura între 16-28 octombrie, la Sala Capitol. Festivalul va fi format din: concerte, prelegeri, o expoziție, un workshop de compoziție și un concurs de compoziție. Entuziasmul organizatorilor vine îndeosebi cu această componentă – cea a concursului internațional de compoziție – adresat compozitorilor născuți în sau după 1985.

Selecția aplicanților va fi făcută în iunie, urmând ca din 1 iulie 2022 să fie anunțați cei șase câștigători. Aceștia vor avea de compus o nouă lucrare până în septembrie 2022, în baza unor materiale vizuale (foto și video) care au ca subiect spații publice convenționale și neconvenționale, scopul fiind acela de a surprinde, promova și valorifica spiritul și atmosfera Timișoarei. Totodată, cei șase câștigători trebuie să aibă în minte grupurile muzicale și artiștii pentru care vor scrie noile compoziții și care, ulterior, le vor interpreta în cadrul festivalului – (Ansamblul Atem, Corul de elevi al Liceului de muzică „Ion Vidu”, Ansamblul Percutissimo, Barrie Webb, Luca Piovesan, Ansamblul român de flaut și membri ai Filarmonicii Banatul). 

Compozițiile vor fi interpretate în premieră în cadrul ediției din acest an. De asemenea, între 19-23 octombrie 2022, cei șase compozitori vor avea ocazia de a participa la atelierul coordonat de Francesco Filidei, în Timișoara.

Mai multe informații despre desfășurarea ediției a IX-a a acestui festival vor fi comunicate pe pagina de Facebook a instituției și pe site.