Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara oferă în luna decembrie momente artistice și evenimente muzicale create în spiritul specific lunii decembrie. Avem bucuria de a vă invita să participați la două astfel de evenimente, care se vor desfășura în 7 și 13 decembrie 2022, transmit reprezentanții UVT.

În 7 decembrie, Facultatea de Muzică și Teatru îi invită pe iubitorii de frumos la o Seară de lied și poezie, de la ora 19, la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă. Evenimentul vă este propus de tinerele talente de la specializarea canto și artele spectacolului – actorie în limba germană, cărora li se alătură și cadrele didactice, oferind o serie de lieduri și poezii din repertoriul universal.

Al doilea eveniment va fi organizat marți, 13 decembrie, de la ora 18, în Aula Magna a Universității de Vest, când va avea loc un nou Concert de Colinde și Muzică Tradițională, intitulat Restituiri sonore și interpretări tradiționale din satul românesc.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, spune că „și în luna decembrie, ca și pe parcursul întregului an, propunem sub genericul <<La UVT, Cultura este capitală!>> mai multe evenimente muzicale și culturale cu semnificație direct legată de sărbătorile de final de an. Vă așteptăm să vă bucurați sufletele și să vibrați în atmosfera artistică ce va fi creată de talentații artiști ai Facultății de Muzică și Teatru din UVT”.