În acest an, Universitatea Politehnica Timișoara s-a mutat în mediul virtual și orice elev din țară se poate conecta și poate participa la cel mai inovator târg educațional organizat până acum de o universitate din țară. Pentru târgul EduExpoUPT a fost reconstruită virtual clădirea Rectoratului Universității Politehnica.

Concret, elevii care își doresc să afle informații utile despre oferta educațională a facultăților din cadrul UPT, pot accesa pagina eduexpo.upt.ro și vor avea posibilitatea să ajungă în mod virtual în fața Palatului Lloyd, iar de aici pășesc în cadrul târgului.

Fiecare facultate în parte are oferta expusă, iar elevii au posibilitatea de a intra în contact cu cadrele didactice. Ei pot pune întrebări și au acces la toate informațiile necesare pentru a lua una dintre cele mai importante decizii pentru viitorul lor, cu ajutorul specialiștilor dispuși să-i ghideze.

Până în prezent s-au înscris la târg elevi din vestul ţării, dar şi tineri din judeţe aflate la o distanţă considerabilă de Timişoara. EduExpoUPT prezintă 10 facultăţi, 29 de domenii de licenţă şi 53 de specializări şi se adresează tuturor persoanelor dornice să afle informaţii cu privire la oferta educaţională a UPT. 

Între orele 14 – 18, participanţii la târg vor avea loc întâlniri live prin platforma Zoom cu reprezentanţii fiecărei facultăţi. La finalul fiecărei prezentări, participanţii vor avea ocazia de a discuta şi de a pune întrebări acestora. Întâlnirile vor avea loc zilnic, în perioada 25-27 mai, pentru prezentarea Universităţii Politehnica.

Foto: UPT