Elevii din Timiș au obținut 45.000 lei finanțare nerambursabilă

Consiliul Județean al Elevilor Timiș (CJE Timiș) a obținut finanțare de aproximativ 45.000 de lei pentru a organiza activități și o tabără de vară care are ca temă incluziunea socială în contextul Obiectivelor Europene de Tineret. Proiectul își propune să reunească 60 de elevi și studenți la Casa Tineretului – tineri din România și din statele vecine. Finanțarea este realizată prin programul Seeds for Integration al OBESSU – The Organising Bureau of European School Student Union.

“Școala românească promovează foarte puțin educația interculturală. Consiliul Județean al Elevilor Timiș, alături de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, va dezvolta, prin proiectul Summer Camp for Inclusive Development, un context prielnic prin care elevi și studenți de diferite etnii și naționalități vor învăța ce înseamnă colaborarea, toleranța și importanța educației interculturale în viața noastră” – Antonia Pup – președinte CJE Timiș.

“Casa Tineretului – Centrul de tineret al Timișoarei oferă tinerilor atât spațiul cât și cadrul în care aceștia se pot exprima și dezvolta activități. Proiectul a fost scris de către elevii din CJE Timiș cu sustinere din partea echipei noastre. Ne bucură faptul că tinerii din Timișoara au început să aibă curaj și încredere în ideile lor, iar noi vom fi mereu aici să le sprijinim” – Mihai Vilcea – președinte FITT.