Educație pentru protejarea resurselor de apă

Administraţia Bazinală de Apă Banat derulează acțiuni de conștientizare a importanței apei, în contextul celebrării Zilei Mondiale a Apei, care este sărbătorită în data de 22 martie.

În săptămâna 18-22 martie au loc la Timișoara și Reșița acțiuni educative, în cadrul cărora elevii învață despre protejarea resurselor de apă. Elevi din ciclul primar, dar și gimnazial, alături de reprezentanți ai ABA Banat, vor pătrunde împreună în lumea fascinantă a apei, ca să învețe, să înţeleagă, să experimenteze importanța apei, pentru că apa înseamnă viaţă.

Prin mesajul transmis în acest an de Organizația Națiunilor Unite (ONU), „Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, se pune accent pe abordarea crizei mondiale a apei.

Pentru Administraţia Bazinală de Apă Banat, Ziua Mondială a Apei este și un prilej de a reaminti că apa este o responsabilitate comună, atât a administratorilor resurselor de apă, cât și a administrațiilor regionale, locale, naționale, a comunităților umane. De aceea susțin cooperarea între specialişti și cei interesați direct de domeniul apei, pentru a discuta provocările în vederea asigurării unei dezvoltări durabile în  domeniul managementului resurselor de apă, precizează Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Degradarea mediului, schimbările climatice, creșterea populației au impact asupra apei. Cerinţa de apă va creşte continuu în mod semnificativ în următoarele decenii, aspect care va conduce la mari provocări şi la exploatare intensivă a resurselor de apă în aproape toate regiunile lumii, sea arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Banat.