Sâmbătă, 10 iulie 2021, pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara a avut loc finala Cupei României la fotbal, faza județeană Timiș, între CS Comloșu Mare și CSU Universitatea de Vest din Timișoara. Partida decisivă a fost câștigată de echipa universitară a clubului UVT cu 1-0 (1-0), care a avut calitate de oaspete. Golul a fost marcat de Florin Olariu în minutul 26, din lovitură de la 11 metri. În repriza a doua, studenții se puteau desprinde, ratând patru ocazii clare, pe lângă un șut în bară. Jucătorul finalei a fost declarat decarul universitarilor, Ionuț Vucea.

În acest meci, toți cei care au fost pe teren la CSU UVT sunt studenți, 8 dintre titulari la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor.

“Proiectul sportiv fotbalistic al UVT este încununat la nivel universitar cu un nou trofeu, în doar 4 ani: UVT a fost campioană universitară în 2017 și 2019, vicecampioană în 2018, dar a și marcat participări la Campionatul European Universitar, în 2017 și 2019. CSU UVT a promovat din liga a VI-a în liga a V-a la prima participare, în 2018, iar în anul următor a urcat în liga a IV-a. Pandemia a oprit parcursul bun al echipei, în 2020, când se clasa pe locul al treilea, la finalul turului ligii a IV-a, cu șanse reale de a ajunge la barajul pentru promovarea în liga a III-a. Transformarea bazei CFR în spital COVID a afectat posibilitățile de antrenament ale echipei, care a pierdut finala Cupei României din 2020, faza judeteană, în fața echipei Pobeda Dudeștii Vechi”, transmit reprezentanții UVT.