Donați pentru salvarea Băilor Neptun din Herculane!

Tinerii arhitecți de la Asociația Locus au dezvoltat un proiect tehnic pentru salvarea Băilor Neptun din Herculane, au cercetat în cel mai mic detaliu toate cele 62 de încăperi de tratament ale fostelor Băi Imperiale, au scanat fațada principală și accesul principal, au mapat degradările și vor realiza o intervenție de urgență asupra clădirii, ținând cont că o parte din casă s-a prăbușit în luna februarie.

Pentru a reuși să pună în siguranță monumentul istoric, asociația și-a propus să strângă 100.000 de euro. Fiecare dintre noi poate ajuta. 5 euro sau 23.5 lei, din partea fiecăruia i-ar ajuta să strângă suma necesară și să înceapă șantierul. „Acum e timpul să ne unim pentru patrimoniul cultural al României!” spun reprezentanții Asociației Locus.

Un antreprenor român a anunțat că v-a dubla suma strânsă până la data de 1 mai. Până acum s-au strâns aproape 10.000 Euro.

Puteți dona aici: https://www.paypal.me/asociatialocus

Cont Asociatia LOCUS: RO17BTRLRONCRT0421032701, CUI 38615380

*** Asociația Locus a fost înființată de un grup de tineri arhitecți în anul 2017, având ca scop salvarea și promovarea patrimoniului României. Asociația are sub tutelă inițiativa “Herculane Project”. ”Prin acest principal proiect al Asociației Locus, dorim să obținem în urma unei strategii sustenabile și etapizate reactivarea arhitecturală și socială a orașului stațiune”, spun tinerii arhitecți.