Dezinsecţie terestră pe domeniul public din Timişoara

Primăria Timişoara, în baza contractului încheiat cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploieşti,  vă aduce la cunoştinţă că din 12.08.2019 se vor executa servicii de dezinsecţie terestră pe domeniul public al municipiului.

“Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor  de dezinsecţie este Permex 22 E,  substanţa activă Permetrina. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii”, transmit reprezentanții PMT.

Substanţa face parte din grupa III (Pesticide Non-Agricole), respectiv Tip 18 (Insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea altor artropode), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor impiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

Foto: bihon.ro