Dezinsecție aeriană și terestră în Timișoara

Primăria Timişoara, în baza contractului subsecvent încheiat cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiesti, vă aduce la cunostinţă că în perioada 12-31.07.2020 se vor executa servicii de dezinsecţie aeriană și terestră pe domeniul public al municipiului.

Tratamentele aeriene se aplică dimineaţa, între orele 5-9:30, și seara, între 17-21, iar tratamentele terestre între orele 21-5, pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

“Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor în afara ariei de stropire; în caz contrar primăria și firma respectivă sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că substantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății. Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor pentru a evita eventualele incidente neplăcute”, transmit reprezentanții PMT.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecţie va fi prelungită.