Curățenia de primăvară începe în data de 4 aprilie în oraşul nostru

Primăria Timișoara în colaborare cu RETIM organizează în perioada 04 – 19 aprilie 2016 campania de curățenie generală de primăvară. În prima săptămână (04-10 aprilie) se acționează în zona de nord faţă de canalul Bega, iar din data de 11 aprilie se va acționa în zona de sud a oraşului. În cadrul acţiunii se vor colecta numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, precizează autorităţile locale.

Este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic și gospodăresc, a deşeurilor vegetale rezultate din curăţarea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea, dar şi depunerea acestora după ziua în care este programată colectarea.

Nerespectarea prevederilor legale se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoane juridice. Lista străzilor și programul de intervenție al mașinilor de salubrizare pot fi consultate pe site-ul www.retim.ro.

Sursa foto: www.tion.ro