Consiliul Județean Timiș a solicitat Ministerului Transporturilor semnarea protocolului de colaborare pentru realizarea drumului de conectivitate A1 – Timișoara – Aeroport Traian Vuia. Administrația județeană și-a exprimat interesul ferm de realizare a investiției și de susținere a descentralizării activității CNAIR deoarece are capacitate de implementare a proiectului și poate valorifica integral finanțarea de la Comisia Europeană. Drumul de conectare a Aeroportului Timișoara cu A1 este cuprins ca proiect prioritar în Programul Operațional pentru Transport și este prevăzut a se implementa la profil de drum expres, cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 km.

„Urmărim facilitarea accesului de la și către Aeroport, cu intenția de a-l lega la rețelele principale de transport din România și țările vecine. Suntem preocupați de creșterea calității vieții în comunitățile din împrejurimile Timișoarei, iar ca exemplu, dorim să înlăturăm presiunea rutieră de pe Dumbrăvița. Chiar și o porțiune din centura Timișoarei este inclusă în proiect, cu același scop de diversificare a accesului, atât la varianta ocolitoare cât și în localitățile periurbane apropiate”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș Alin Nica.

CNAIR se va ocupa de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Timiș de derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de contractarea serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție.