Timp de o zi și jumãtate, în weekend-ul 24-25 iulie 2021, Primăria Timișoara și Casa de Cultură vor deschide – parțial sau total – trei artere din centrul orașului pentru activități culturale, sportive și pentru copii în cadrul acțiunii „Străzi pentru comunitate”.

Concret, începând de sâmbătă, 24 iulie, de la ora 18 și până în seara zilei de duminicã, 25 iulie, vor exista în centrul Timișoarei trei zone de activități. Prima este pe bulevardul Gheorghe Lazăr, între Circumvalațiunii și Gheorghe Dima, unde una dintre benzi va fi dedicată circulației pietonale și velo. Aici vor fi parade de biciclete și diverse concursuri.

A doua este pe strãzile Gheorghe Dima și Sfântul Ioan, între sensul giratoriu din Mãrãști și Opera Naționalã. Pe aceastã arterã vor fi amenajate standuri care vor promova transportul alternativ. Circulația ambulanțelor nu va fi afectatã.

A treia zonă, dedicatã activitãților de impact, va fi pe bulevardul I. C. Brãtianu și strada 20 Decembrie 1989, între intersecțiile cu Michelangelo și C. D. Loga. Aici vor fi concerte cu trupe locale, o zonã de cinema, activitãți sportive și recreative.

„Este un proiect pilot prin care ne dorim sã redãm spațiul public oamenilor și sã promovãm transportul alternativ. Timișoara este un oraș cu un potențial imens în aceastã zonã și vrem sã-i incurajãm pe oameni sã îi descopere adevãrata frumusețe. Invitãm toți timișorenii sã vinã cu bicicletele, cu rolele, cu skateboardurile și sã se bucure de aceste evenimente, sã se bucure de orașul lor”, a declarat primarul.

„Străzi pentru comunitate” are alocați 250.000 de lei, conform programului aprobat recent în Consiliul Local Timișoara, fiind cel mai scump dintre cele de pe listă.