Societatea de termoficare Colterm începe probele la rece pentru a putea furniza căldură, de la 1 octombrie, dacă va fi necesar. Astfel, din 6 septembrie, se vor încărca cu agent termic traseele de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

În acest context, asociaţiile de locatari care lucrează la instalaţiile interioare şi au golit apa din instalaţii trebuie să finalizeze lucrările şi să permită încărcarea acestora în condiţii de siguranţă şi să nu mai efectueze lucrări care să necesite descărcarea lor.

Din același motiv, Colterm efectuează și lucrări de mentenanță predictivă la rețeaua primară, cu scopul de a evita posibilele avarii pe timpul iernii. Este vorba despre lucrări care vor debuta cu manevre de izolare pentru depistarea unor neetanșeități minore, cele majore fiind eliminate cu ocazia efectuării probelor de presiune.

Manevrele se vor executa etapizat, în mai multe zone ale Timișoarei, unde va fi întreruptă furnizarea apei calde, după cum urmează:

  • Luni, 6 septembrie, între orele 8-16, în partea de sud a orașului (Sala Olimpia, Soarelui, Calea Girocului, Calea Șagului, Dâmbovița);
  • Marți, 7 septembrie, între orele 8-16, în zonele Centrală și Mircea cel Bâtrân;
  • Miercuri, 8 septembrie, între orele 8-16, în partea de nord a orașului (Circumvalațiunii, Bucovina, Aradului, Lugojului, Tipografilor).