Colaborare între Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală a Europei și unele instituții culturale din județul Caraș-Severin

În momentul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii, orașul și-a asumat misiunea de a împărtăși aspirațiile proprii cu restul țării și cu restul Europei. Ne-am propus să punem în mișcare energia civică și să exportăm valorile în care credem în alte orașe din țară și de pe continent. Și pentru că pentru noi e esențial ca proiectul să fie asimilat de întreaga regiune, ne-am propus să creăm o rețea de colaborare extinsă, care să genereze impact nu doar la nivel local, ci și regional și internațional, transmit cei de la Asociația Timișoara 2021. 

După parteneriatele încheiate cu alte capitale culturale din Europa (Novi Sad, Rjeka, Eleusis) și oportunitățile deschise orașelor din Alianța Vestului (Arad, Oradea, Cluj-Napoca), marți s-au pus bazele unei colaborări între Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală a Europei și o serie de instituții culturale din județul Caraș-Severin, mijlocită de Consiliul Județean de aici. În perioada următoare, vom putea gândi proiecte comune și colabora la cele existente deja, astfel încât întreaga regiune să poată beneficia de pe urma deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii, atât în ceea ce privește calitatea și diversitatea programului cultural, cât și în materie de turism, mai spun cei de la Asociația Timișoara 2021.