Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara: este nevoie de donatori pentru a face față cererilor venite de la spitale

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara transmite că este nevoie de donatori pentru a face față cererilor venite de la spitale.

„Dragi timișoreni, din păcate suntem nevoiți să apelăm din nou la bunăvoința voastră! În ultima perioadă, numărul donatorilor a scăzut dramatic, iar cererile de sânge au crescut. Pentru a face față solicitărilor venite de la spitale vă rugăm să donați sânge!”, transmit cei de la Centrul Regional de Tranfuzie.

Puteți dona sânge de luni până vineri, între orele 8 – 13, vă puteți programa online pe www.donorium.ro.

Ca să puteți dona sânge trebuie să aveți vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutate peste 50 de kg, puls regulat, 60-100 bătăi pe minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării, să nu fiți sub tratament pentru diferite afecţiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine și să nu aveți sau să fi avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.