La Centrul de Oncologie OncoHelp funcționează cea mai mare secție de paliatie dintr-un spital din vestul României. Compartimenul numără 20 de paturi în regim de spitalizare continuă. În cadrul acestuia, pacienții sunt tratați de o echipă interdisciplinară din care fac parte specialiști în îngrijire paliativă, dar și medici oncologi, radioterapeuți, imagisti, nutriționiști și hematologi.

“În traiectoria bolii oncologice sau pe durata tratamentelor active antineoplazice, pot apărea diferite complicații sau decompensări organice. Acestea pot fi tratate în secția Paliație, asigurandu-se astfel servicii medicale complete pentru pacienții oncologici. Paliația este deseori asociată cu finalul vieții. Da, de cele mai multe ori, din păcate, este ultima stație pe parcursul suferinței oncologice. Dar, nu puține sunt cazurile în care pacienții, datorită îngrijirilor și a tratamentelor pe care le primesc, datorită relației de încredere ce se stabilește între noi, cei care lucrăm în secție, și pacienți, aceștia reușesc să meargă mai departe. Comunicarea cu pacienții și rudele lor este esențială. Este important să îmbunătățim calitatea vieții celor care ajung în secția noastră, să le atenuăm suferințele fizice, psihice și să ii ajutăm să își păstreze demnitatea”, spune dr. Dana Nagy – șef Compartiment Îngrijiri Paliative.

În cadrul Centrului OncoHelp funcționează și un ambulator de îngrijiri paliative care asigură consultațiile medicale. Recomandarea de internare revine medicului oncolog curant. Internările se fac în urma unei programări, în regim cronic, dar asta și în funcție de locurile disponibile pe sectie.