Au început înscrierile pentru concursul național RoboTEC

Cea de-a IV-a ediție a concursului internațional RoboTEC va avea loc, în perioada 23-25 martie 2018, concurs organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare),  în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timișoara, Facultatea de Automatică și Calculatoare și companiile din sfera IT&C.

RoboTEC este o competiție de robotică și inteligență artificială, care se adresează elevilor și studenților din România, dar și din alte țări. Aceștia au șansa de a-și aprofunda cunoştinţele de programare, de a le pune în practică şi de a interacţiona cu alţi participanți pasionați de domeniul IT, transmit reprezentanții UPT.

În cadrul concursului, se pot înscrie echipe formate din 3 elevi/studenţi, cu posibilitatea de a fi însoţiţi de un cadru didactic (mentor).

Concurenții trebuie să construiască un robot autonom, care va fi testat în cadrul uneia dintre cele șapte probe: Line Follower Classic – proba de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări un traseu, într-­un timp cât mai scurt, fără erori; Line Follower Enhanced – proba constă în urmărirea liniei în cel mai scurt timp, dar, spre deosebire de Line Follower Classic, există diverse obstacole pe parcursul traseului, cum ar fi intersecții, pereți, linii întrerupte sau culori inversate; Line Follower Turbo – în cadrul acestei probe, va fi testată viteza robotului în timp ce parcurge o buclă, menținându-și traiectoria; Mini Sumo & Mega Sumo – probele în care robotul trebuie să-și împingă adversarul în afara unui ring circular, diferența dintre ele fiind dimensiunea și greutatea robotului; Maze – proba de ieșire din labirint, în care robotul pornește dintr-o celulă inițială și trebuie să găsească celula finală a acestuia, într­-un timp cât mai scurt și Freestyle – proba în care se va testa imaginația și abilitatea echipelor de a construi un robot cu o funcționalitate deosebită, pe care îl vor prezenta în fața juriului, având la dispoziție cinci minute.

Organizatorii oferă participanților premii, cazare, masă și transport în comun gratuit și nu există taxă de participare, mai transmite Universitatea Politehnica.

Înscrierile se pot face până la data de 25 februarie pentru cetățenii europeni, pe site-ul https://robotec.ligaac.ro/Registration/RegisterTeam.

Foto: UPT