Reprezentanții Aquatim participă zilele acestea (28-30 septembrie 2022) la “Forumul Regional al Apei – Dunăre – Europa de Est” din Sibiu. Evenimentul este organizat de Asociația Română a Apei și constituie cea mai importantă manifestare profesională din România dedicată apei.

Aceasta este cea de-a 22-a ediție a forumului cunoscut între profesioniștii apei sub denumirea generică de „ExpoApa” și prima după doi ani de absență, din cauza pandemiei. Participarea este considerabilă, incluzând 75 de firme de profil din țară și din străinătate, specializate în echipamente industriale și tehnologii de tratare și de distribuție a apei de ultimă generație, alături de 48 de companii de apă din țară.

Evenimentul oferă posibilitatea realizării unui schimb de idei privind inovațiile și cele mai bune practici internaționale, cu participarea unor personalități de excepție, specialiști recunoscuți la nivel internațional pe domeniile în care activează.

Invitații au punctat nevoia de cooperare între autorități și sectorul privat pentru implementarea cu succes a finanțărilor, indiferent de sursa acestora, cu scopul clar de a ridica nivelul de trai al populației beneficiare dar și de a genera un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător, și așa fragil din cauza schimbărilor climatice, secetei etc. De asemenea, au subliniat că viitorul se va orienta cu certitudine către realizarea unor tehnologii inovatoare, bazate pe economia circulară, care să permită utilizarea și reutilizarea apei, pe principiul consum minim, eficiență maximă.

Schimbările climatice și situațiile dificile au determinat companiile de apă să fie puternice, să se adapteze rapid, să gestioneze orice provocare și să descopere oportunități în fiecare situație, acesta fiind și motivul pentru care sectorul de apă este stabil și acum, în ciuda creșterilor alarmante ale prețurilor la energie. Apa are memorie, deci să rămânem în memoria apei din România ca profesioniști dedicați”, a evidențiat directorul general al Aquatim, dr. ing. Ilie Vlaicu.