Aquatim deschide porțile vechilor stații de tratare a apei din Timișoara

Aquatim deschide în 1 iunie și 6 iulie porțile vechilor stații de tratare din Timișoara și, totodată, robinetul cu… povești. Toți cei pasionați de arhitectură sau interesați de istoria orașului sunt invitați, așadar, sâmbăta aceasta să descopere povestea Uzinei de Apă nr. 1 din Ciarda Roșie iar, în luna iulie, pe cea a Uzinei de Apă Industrială din cartierul Crișan.

Turele de vizitare durează circa 45 de minute, intrările se fac la orele 11:30, 12:30 și 13:30. Accesul publicului este gratuit, este permisă fotografierea, iar vizitatorii vor fi însoțiți de ghizi. Turele sunt recomandate adulților și tinerilor peste 16 ani, iar participarea se face pe bază de înscriere, la numărul de telefon 0256 201 370 (de luni până vineri, între orele 8 și 15) sau pe  adresa de e-mail aquapic@aquademica.ro.

Acțiunile completează tabloul preocupărilor Aquatim pentru includerea acestor clădiri de patrimoniu industrial în spațiul comunității. Uzină de Apă Industrială a intrat de curând în Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei, sub egida UNESCO, iar vechea Uzină de apă nr. 1 va deveni, în viitor, un Muzeu al Apei, transmit reprezentanții Aquatim într-un comunicat.

Foto: Aquatim