ADR Vest: Case familiale, locuințe protejate și centre de zi moderne, cu bani europeni

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Direcția Generală de Asistență  Socială și Protecția Copilului  Timiș au semnat luni, 11 martie 2019, la sediul Consiliului Județean Timiș, contractele de finanțare pentru trei proiecte în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Sunt investiții care au în vedere diferite grupuri vulnerabile, respectiv copiii și persoanele cu dizabilități din județul Timiș. Cele trei proiecte prevăd construirea de case familiale și locuințe protejate, respectiv reabilitarea, extinderea sau înființarea unor noi centre de zi pentru copiii și adulții cu dizabilități sau cei instituționalizați:

  • „Construirea a 2 case de tip familial și reamenajare și extindere Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Lugoj”;
  • „Construirea a 2 case de tip familial și înființarea Centrului de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă Găvojdia”;
  • „Construirea de 3 locuințe protejate și reabilitare și extindere și dotare 1 Centru de zi Periam”.

 

Sute de persoane, copii și adulți cu dizabilități, vor beneficia de serviciile centrelor de zi și de infrastructura de dezinstituționalizare. Valoarea totală a celor trei proiecte este de 20.608.668,09 lei, din care 12.076.778,67 lei finanțare nerambursabilă, transmite ADR Vest.