La Universitatea de Vest din Timișoara s-a desfășurat reuniunea „Grupului Partenerilor Strategici – GPS UVT”, pentru o nouă sesiune de lucru, la final de an. Această structură consultativă independentă a UVT își adaptează și își promovează rolul public, ca formator în educație și ca centru de gândire strategică în comunitate.

Agenda dezbaterilor a cuprins atât un bilanț al proiectelor din acest an, cât și selectarea propunerilor pentru agenda specifică a viitorului an. De asemenea, GPS UVT și-a desemnat un nou președinte cu mandat anual, prin votul membrilor fiind desemnat Adrian Bădescu – CEO Clinicile Medici’s.

În privința agendei specifice pentru 2023, structura consultativă GPS UVT a adoptat o succesiune de priorități și proiecte, cele mai importante fiind: conferința „Smart – Diaspora 2023” – Diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei; 2023 – La UVT, Cultura este capitală! – un program amplu de evenimente și conferințe din sfera culturală, create și promovate de comunitatea academică a UVT; acoperirea ariei de responsabilitate legată de organizarea evenimentelor din cadrul „Stației Reflecții”, aparținând cadrului programului cultural TM2023: dialoguri, dezbateri, conferințe, artist talks, ateliere, expoziții, spectacole de muzică clasică și teatru; proiecte specifice sferei educaționale și de cercetare, dar și dezvoltarea platformei integrate de stagii de practică/internship/oferte de locuri de muncă (cariere.e-uvt.ro), pentru a agrega liniile de comunicare destinate studenților, în care sunt facilitate legăturile dintre studenți, tutori și angajatori.

Foto: UVT